MetamorfoseVan digipas naar plantenrek, dat is kortweg de route van Goed-van-Pas, een upcycling-project van ASN Bank zelf. Want: wat doe je met een berg kunststof digipassen die niet meer bruikbaar zijn? Met hulp van Better Future Factory en Sprinklr maakten we er een designrek van voor (klim)planten. Een plasticreis in 6 stappen.

Lees verder  

 

 

 

 

 

 

 


Je kent ‘m wel, de ASN Digipas. Die had je nodig om geld over te boeken, dat kan nu ook op andere manieren. Om de grondstoffen van de overtallige digipassen niet verloren te laten gaan, hebben we er een nieuw product van gemaakt. We deden dit samen met onze partners: de productontwerpers van Better Future Factory, gespecialiseerd in duurzame kunststof producten, en duurzaam-plantenbedrijf Sprinklr, lid van onze community Voor de Wereld van Morgen.

 

Goed-van-Pas

Wat maakt dit Goed-van-Pas-project bijzonder en belangrijk?

Ten eerste is het een goed voorbeeld van upcycling: we geven oud plastic een nieuw duurzaam nut. Van de af te danken berg rode digipassen maken we een innovatief, circulair product dat (na ingebruikname) de biodiversiteit versterkt, namelijk een plantenrekje voor buiten op de muur, inclusief biologische plant van Sprinklr. Tijdens het ontwikkelen van dit nieuwe product werken we nauw samen met jonge duurzame ondernemers. Daarnaast draagt het bij aan de biodiversiteit: met het plantenrekje realiseren we, samen met onze klanten, extra vierkante meters groen.


Metamorfose van de digipas_1943
Metamorfose van de digipas 2
Metamorfose van de digipas 3
Metamorfose van de digipas 4
Metamorfose van de digipas 5
Metamorfose van de digipas 6

Ook een rekje kopen?

Deze zomer gingen de eerste 500 plantenrekjes in de verkoop. Wil je er ook één bestellen? Check even op de website van ASN Bank of er nog rekjes zijn. Bij het plantenrekje krijg je een biologisch gekweekte klimplant van Sprinklr geleverd. De verkoopprijs is € 49,95 (incl. btw en verzending).

Naar boven 

Metamorfose van de digipas

10/14
Loading ...