Goed nieuws

Nieuws - foto

Welkom Martijn, tot ziens Maurice 

Martijn Gribnau is de nieuwe directievoorzitter van de Volksbank, het moederbedrijf van ASN Bank. Met zijn voorganger Maurice Oostendorp aan het roer bewees de Volksbank zich de afgelopen vijf jaar als een menselijke bank met oog voor klanten, medewerkers, de maatschappij en de aandeelhouder (lees: de staat). Martijn Gribnau (Berlijn, 1964) studeerde Management & Organisatie aan Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2015 werkte hij in de Verenigde Staten als Chief Transformation Officer bij een beursgenoteerde Amerikaanse verzekeraar. Met Gribnau haalt de Volksbank volgens ingewijden een echte veranderaar in huis met een grote passie voor technologie.Heel Holland haakt

In april stuurden we ASN-klanten een mailing met tips tegen verveling in coronatijden. Daarin stond ook het haakpatroon van onze eekhoorn (de bosbewoner die al 60 jaar in ons logo woont). Veel fans haakten in en lieten trots hun haakwerk op social media zien. Ook met de haaknaald aan de slag? Ga naar asnbank.nl/haakpatroon (pdf)

Goednieuws_1619

REMMEN LEVERT GEEN NIEUWE ENERGIE OP

Goednieuws_1620

In de vorige Goedgeld (mei-editie) is een foutje geslopen. Ton ten Barge, een oplettende lezer, wees ons op deze onjuistheid. In het artikel ‘Hoe zit het met... elektrisch rijden’ werd met de zin ‘remkracht laadt de batterij op, een accu gaat dus langer mee in de stad dan op de snelweg’ de verkeerde suggestie gewekt, namelijk dat remmen nieuwe energie oplevert. Van Auke Hoekstra (onderzoeker aan de TU Eindhoven) leren we dat remkracht de auto oplaadt omdat de energie wordt teruggewonnen. Van energiewinst is echter geen sprake. Verder wees Ton ten Barge ons erop dat de banden van een elektrische auto net zoveel geluid produceren als die van een ‘gewone’ auto. Dit betekent dat bij een snelheid van 40-50 kilometer het bandengeluid het bescheiden motorgeluid van de elektrische auto gaat overheersen en de kwalificatie ‘stil’ niet meer opgaat.


Met coronalens naar aandelen kijken

In coronatijden moet je als belegger stevig in je schoenen staan. Zo verloor het grootste en oudste ASN-fonds, het ASN Duurzaam aandelenfonds, in de periode maart-april ruim 20 procent van zijn koers. Het herstelde zich in de maanden die volgden. San Lie van ASN Beleggingsfondsen over die periode: ‘Toen bleek hoe ernstig de situatie werd, hebben we met een “coronalens” alle aandelen in onze fondsen geanalyseerd. Hoe crisisbestendig zijn ze? En welke maatregelen moeten we eventueel nemen?’ San Lie hoopt dat deze crisis ook niet-duurzame bedrijven aan het denken zet over hun focus: ‘Nu zijn ze vaak gericht op kortetermijnwinsten voor de aandeelhouders. Wij pleiten voor een focus op de lange termijn, met aandacht voor klanten, werknemers, milieu en maatschappij.’Goednieuws_1664

Inzoomen op het aandeel Canon

Beleg je in een van de duurzame ASN-aandelenfondsen? Dan beleg je indirect in grote, beursgenoteerde bedrijven. Bedrijven die stuk voor stuk voldoen aan het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank. In de serie Goedgekeurd-Afgekeurd zoomden we onlangs in op fotocameraproducent Canon. Een goedgekeurd bedrijf dat verder kijkt dan zijn winst groot is en ook zijn verantwoordelijkheid neemt, onder andere bij het afdragen van winstbelasting. Ook laten we zien hoeveel last fotocameramakers hebben van de voortdurende verbetering van camera’s in mobiele telefoons. Op asnbank.nl/canon lees je hoe Canon omgaat met deze concurrentie.Goednieuws_1434


Goednieuws_1472

ASN Bank Wereldprijs

Ben jij een startende duurzame ondernemer en kun je een vliegende start gebruiken? Meld je dan aan voor de ASN Bank Wereldprijs 2020. In deze jaarlijkse competitie maken duurzame ondernemers kans op training, coaching, een netwerk en een startkapitaal dat kan oplopen tot 30.000 euro. Merken als Seepje, Yoni, MAKUS en ptthee stegen ook op na het winnen van de ASN Bank Wereldprijs.

 

Meedoen?

Meld je vóór 11 september 17.00 uur aan via voordewereldvanmorgen.nl.Goednieuws_1436

Wil je minderen met plastic en weet je niet goed waar je moet beginnen? Jessie en Nicky Kroon leven al een  jaar of zes bijna zonder plastic afval. Ze delen hun tips in hun nieuwste boek Doe het zero. Schoonmaakmiddelen, vegan gehaktballetjes of geurstokjes: binnen een handomdraai maak je het zelf, plasticvrij. En het beste is: de ingrediënten staan vaak al in je keukenkastje. Het boek Doe het Zero is te koop via smirshop.nl.


Goednieuws_1437

De leukste duurzame cadeaubonnen

Je wilt een cadeaubon geven, maar niet zo’n fantasieloos plastic kaartje. Gelukkig zijn er alternatieven in overvloed. Denk aan de Nationale Groene Cadeaubon, de Duurzame Fashioncheque of de cadeaubon van De Kleine Vogelaar. Leuk om te geven óf om jezelf mee te verrassen! Bekijk het overzicht met de leukste duurzame cadeaubonnen.


Een brief vol positief nieuws

Wil je op de hoogte blijven van positief nieuws over duurzame initiatieven? Abonneer je dan op de wekelijkse e-nieuwsbrief van Voor De Wereld Van Morgen, het platform van ASN Bank dat je inspireert om steeds duurzamer te worden. Ga naar onze website en meld je aan.


Naar boven 

Goednieuws: korte nieuwsberichten voor klanten van ASN Bank en nieuws over de wereld van morgen.

8/13
Loading ...