rand_1397
Dromen

Een ondernemer uit de ASN Bank-community Voor de Wereld van Morgen droomt hardop. Dit keer 

Josefien Groot van Qlayers,

winnaar van de ASN Bank Wereldprijs 2018. Zij ontwikkelde een technologie om microstructuren te printen, vergelijkbaar met haaienhuid. Een coating met deze microstructuren op een vliegtuig, trein of schip vermindert de wrijvingsweerstand, bespaart brandstof en verlaagt de CO2-uitstoot.

Lees verder 


‘Voor Qlayers geldt: we printen nog steeds op heel kleine schaal. In mijn droom veroveren en verduurzamen we de wereld! Met de eerste printkop die grote oppervlaktes kan coaten kunnen we – letterlijk – meters gaan maken. Met onze betrekkelijk kleine innovaties kunnen we veel betekenen, een verschil maken. Ik droom over de ideale wereld. Die is volledig circulair; iedereen wekt er zijn eigen energie op. We hebben ruilhandel, jouw appels of dienst voor mijn energie, alles geregeld door algoritmes; iedereen produceert en consumeert. Minder materialistisch, iets kopen wordt een zeldzaamheid. Ja, je koopt meer diensten, zoals de leasefiets die ik nu heb. Mensen willen steeds vrijer zijn, je zult steeds meer kleine bedrijven krijgen. Die benutten hun hele potentieel, doordat ze heel erg werken vanuit eigen kracht: je zet jouw resources in voor de maatschappij.’

 

Lees meer over Qlayers op voordewereldvanmorgen.nl

Logo voordewereldvanmorgen

Josefien Groot van Qlayers,winnaar van de ASN Bank Wereldprijs 2018 ontwikkelde een coating met microstructuren die de wrijvingsweerstand op een vliegtuig, trein of schip vermindert, brandstof bespaart en de CO2-uitstoot verlaagt.

3/13
Loading ...