kort & goed


Financiële sector presenteert Spitsbergen Ambitie

Dinsdag 26 juni overhandigde ASN-directeur Arie Koornneef de Spits­bergen Ambitie aan Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad. Hij deed dit namens vijftien financiële instellingen. Zij willen via hun financieringen en beleggingen klimaatverandering tegengaan en samen de transitie naar een groene, koolstofarme economie versnellen. ASN Bank heeft zich sterk gemaakt voor de totstandkoming van de Spitsbergen Ambitie. Door ambitieuze klimaatdoelen voor onszelf te stellen laten we zien dat het moet én dat het kan.

Kort & goed Spitsbergen

Veilig financieel ouder worden

Je regelt al je hele leven je geldzaken zelf. Maar wat gebeurt er als je daar niet meer toe in staat bent? Helaas krijgen ouderen regelmatig te maken met problemen op financieel gebied. Dat is heel vervelend voor de ouderen zelf en voor de mantelzorgers die de problemen willen oplossen. De Nederlandse banken hebben in een korte flyer beschreven hoe je problemen kunt voorkomen. Je leest wat je kunt regelen bij de notaris en bij je bank. Meer informatie op asnbank.nl.


Kort & goed iban check


Kort & goed stadsherstel

Lening voor Stadsherstel Den Haag

ASN Bank heeft een lening van ruim 10 miljoen euro verstrekt aan Stadsherstel Den Haag en Omgeving. Deze organisatie zet zich in voor herstel en behoud van het historische karakter van Den Haag. Ze koopt historische monumenten en beeldbepalende panden op, restaureert ze en geeft ze een nieuwe bestemming. Stadsherstel streeft daarbij naar een zo groen mogelijk energielabel. Deze financiering past dus goed bij onze duurzame missie. Bovendien helpen we graag de stad waar ons kantoor staat, mooi en leefbaar te houden.


Finale ASN Bank Wereldprijs

De strijd tussen honderden ondernemers om de prestigieuze ASN Bank Wereldprijs is in volle gang. Op woensdag 14 november wordt de prijs – alweer voor de elfde keer – uitgereikt. Wil je kennismaken met de beste innovatieve ideeën voor een duurzame samen­leving? Kom dan naar de feestelijke prijsuitreiking in de Rotterdamse Kunsthal. Zet de datum alvast in je agenda; meer informatie volgt op asnbank.nl.

Zie ook voordewereldvanmorgen.nl/wereldprijs


Probeer Hulaaloop met korting

Groeit jouw kind ook zo snel uit zijn kleren? Daar heeft Hulaaloop iets op bedacht: een abonnement op kinderkleding. Je huurt outfits online en als ze te klein zijn geworden, lever je ze weer in. Hulaaloop reinigt de outfits en biedt ze opnieuw te huur aan. Zo stimuleert Hulaaloop hergebruik van kinderkleding en draagt bij aan een duur­zamere kledingindustrie. Neem je nu een abonnement op Hulaaloop of bestel je een kraamcadeau of cadeaubon, dan ontvang je 5 euro korting. Vermeld de kortingscode ASNloop2018 bij je bestelling op hulaaloop.com en de korting wordt automatisch verrekend. Deze actie is geldig tot en met 31 december 2018.

Kort & goed Op de bres voor wet tegen kinderarbeid

Wereldprijswinnaar Klippa groeit door

Klippa won in 2017 de ASN Bank Wereldprijs met het idee de papieren kassabon te vervangen door een digitale. Die komt vanaf de kassa rechtstreeks op je smartphone. Dat scheelt alleen al in Nederland jaarlijks 30 miljoen kilo afval, 13 miljoen liter olie en 55 miljoen liter water. En het gaat goed met de Groningse startup. Klippa haalde onlangs 250.000 euro op bij een investeerder om verder te kunnen groeien. Blijf op de hoogte van Klippa en de andere Wereldprijswinnaars via voordewereldvanmorgen.nl.

Kort & goed Klippa

Kort & goed_huisstijllijn

Wist je dat…

… maar 1 op de 4 woningen in Nederland goed geïsoleerd is, terwijl isoleren zorgt voor de grootste besparingen op CO2-uitstoot én energiekosten?


.… je in minder dan 5 minuten een woningtest kunt doen op slimwoner.nl/woningtest om te zien hoe je thuis energie kunt besparen??


…je met € 1.000 op je ASN-rekening jaarlijks net zoveel CO2 bespaart als wanneer je een heel jaar geen was zou draaien?


…als je je fleecejas (nog) niet wast, je voorkomt dat er 1 miljoen synthetische microvezels in de plasticsoep komen?Naar boven 

Kort & goed: korte nieuwsberichten voor klanten van ASN Bank.

3/13
Loading ...