kort & goed


Meer keuzevrijheid voor betaalklanten

 In 2018 worden nieuwe Europese regels (PSD2 genaamd) van kracht die betaalklanten meerkeuzevrijheid geven. Je kunt bijvoorbeeld je betaalrekeningen bij verschillende banken in één overzicht zetten bij een andere dienstverlener. En via die dienstverlener ook direct betalingen doen. Om je betaalgegevens bij zo’n dienstverlener binnen te halen is je uitdrukkelijke toestemming nodig. Jij bent de enige die bepaalt wat er met jouw gegevens gebeurt. Zonder je toestemming geven wij nooit gegevens van je door. Lees meer op asnbank.nl.


Movies that Matter on Tour

Kort en goed: Beeld: A River Below

Movies that Matter, het jaarlijkse filmfestival over mensenrechten dat door ASN Bank wordt gesponsord, vindt dit voorjaar weer plaats. Wie zo lang niet wil wachten, kan in de tussentijd terecht bij Movies that Matter On Tour, eveneens door ons gesponsord: elke maand gaat er één film op tournee door de Nederlandse bioscopen. In december is dat A River Below: een prachtige film over de strijd voor het behoud van een zeldzame dolfijn diep in de Amazone. Kijk hier waar je de film kunt zien.


Nieuw:
betalen met je mobiel

Bedragen tot 25 euro zonder pincode contactloos betalen: dat doe je snel en makkelijk met je mobiele telefoon. Mits je telefoon is voorzien van een nieuwe versie van Android en beschikt over een ingebouwde ‘NFC-chip’. Kijk of je telefoon geschikt is en probeer de app ASN Mobiel Betalen tot 1 april 2018 zonder kosten uit.


Kort & goed: beeld: mobiel betalen

Omapost zoekt adoptieouderen

Omapost, het initiatief van een ondernemer uit de Voor de Wereld van Morgen-community, wil ouderen in contact brengen met jonge mensen. Daarom is Omapost op zoek naar adoptie-opa’s en -oma’s die wel eens een kaartje kunnen gebruiken. Zij worden gekoppeld aan mensen die graag af en toe een berichtje willen sturen. Ga naar www.omapost.nl en klik op de postzegel ‘adopteer’ om ouderen hiervoor op te geven. Wil je zelf wel eens een leuk kaartje sturen, bijvoorbeeld aan je eigen grootouders? Dat kan ook heel gemakkelijk via Omapost. Of je adopteert natuurlijk een opa of oma.Kort & goed_banner: geld lenen kost geld


Heldenweekend

Een weekeind lang heldendaden verrichten. Iets leuks, liefs, aardigs of goeds doen voor een ander. Die uitdaging ging het team van Voor de Wereld van Morgen aan. En dat leverde mooie acties op: van verwenpakketjes voor wijkagenten tot het oppompen van fietsbanden. Ook iets voor jou en je vrienden? De wereld kan immers wel wat positiviteit en vriendelijkheid gebruiken.

 


Nobelprijs ook een beetje voor PAX

ASN Bank zet zich al jaren samen met PAX in tegen (kern)wapens. Daarom feliciteren wij PAX van harte met de Nobelprijs voor de Vrede die de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) in oktober heeft gewonnen. PAX speelt een belangrijke rol in ICAN en werkt al tien jaar aan een internationaal verbod op kernwapens. Via een burgerinitiatief zette PAX de campagne Teken tegen kernwapens op de agenda van de Tweede Kamer. Op 20 september werd het verbod op kernwapens ondertekend in de Verenigde Naties.


Kort & goed_745

Wist je dat...

...het Nationaal Energiebespaarfonds – mede door ASN Bank gefinancierd – al voor ruim 110 miljoen euro leningen heeft verstrekt aan huiseigenaars? ·   

...stichting Bijen en Wilgen 2.500 euro heeft ontvangen van de ASN Foundation?

...de beleggingen en financieringen van ASN Bank al voor 75,5% klimaatneutraal zijn?

...de ASN Bank Wereldprijs dit jaar voor de 10e keer is uitgereikt?

...er ruim 700 duurzame ondernemers lid zijn van onze community Voor de Wereld van Morgen? Kort & goed_794

Afwassen met Seepje

In 2014 was het duurzame schoonmaakmerk Seepje finalist bij de ASN Bank Wereldprijs. Inmiddels zijn de wasmiddelen van Seepje te koop bij onder meer Albert Heijn. Maar er ontbreekt nog iets in het assortiment: afwasmiddel! Om dat te kunnen lanceren, heeft Seepje begin november een crowdfundingcampagne gevoerd met steun van ASN Bank. In de recordtijd van anderhalve dag haalde Seepje zijn streefbedrag bij elkaar. Lees meer op www.voordewereldvanmorgen.nl/crowdfunding.

 


Terug naar top 

Kort en goed: korte nieuwsberichten voor klanten van ASN Bank.

3/14
Loading ...