ASN Doelbeleggen:

Zo kies je de belegging die bij je past

ASN Doelbeleggen 2_624

Je wilt meer uit je geld halen en bent bereid daarvoor risico te lopen. Dus je overweegt te gaan beleggen. Maar je wilt ook grip op het risico van je beleggingen. Hoe krijg je die? En hoe kies je een fonds dat past bij het risico dat je accepteert? Daar gaan wij je bij helpen.

 

1Bepaal het risico dat je accepteert

Bij beleggen gaat het om rendement en risico. Je wilt een zo hoog mogelijke opbrengst van je belegging. Maar koersen kunnen stijgen én dalen. Een daling kan je belegging (tijdelijk) minder waard maken dan je inleg. Welke daling is voor jou acceptabel bij het doel en de looptijd die je voor ogen hebt? Anders gezegd: welk risico accepteer je? Dat bepaal je met de handige rekenhulp op onze website.

Welk risico accepteer je? Dat bepaal je met een handige rekenhulp, de ASN Doelplanner, op onze website.


ASN Doelbeleggen_807
2Experimenteer met onze rekenhulp

Deze rekenhulp – de ASN Doelplanner – geeft je direct inzicht in zowel de mogelijke opbrengst als de kans op verlies van je beleggingen. Dat gaat in vier gemakkelijke stappen. Je geeft je inleg op en de datum waarop je de opbrengst van je belegging nodig hebt. Je geeft aan tot welk risico je bereid bent. Dan bekijk je het verwachte resultaat bij een normaal, goed en slecht scenario. Je kunt elke stap wijzigen en zo ‘spelen’ met de uitkomsten. Dat geeft je inzicht in het risico van elk ASN Duurzaam Mixfonds.

3Kies het mixfonds dat bij je past

Een mixfonds is een belegging die goed gespreid is over diverse beleggingscategorieën, zoals aandelen en obligaties. Goede spreiding is immers essentieel als je succesvol wilt beleggen. Door spreiding verlaag je het risico – koersschommelingen – zonder dat het ten koste van je rendement hoeft te gaan.
Als je belegt in een mixfonds, zorgt de fondsbeheerder voor de spreiding. De ASN Duurzame Mixfondsen zijn er in vijf varianten: Zeer Defensief, Defensief, Neutraal, Offensief of Zeer Offensief. Elke variant heeft een kenmerkende verdeling over beleggingscategorieën. Deze verdeling bepaalt het verwachte rendement en risico. De verdeling, en daarmee het risico van de belegging, kan door koersschommelingen veranderen. Daarom beoordelen we minstens eens per maand of we de verdeling moeten herstellen. Dat geeft rust.


Nóg vijf beleggingstips


ASN Doelbeleggen 2_625

Zo ga je aan de slag met ASN Doelbeleggen

  1. Je opent een rekening ASN Doelbeleggen
  2. Met hulp van de ASN Doelplanner kies je je inleg en het ASN Duurzame Mixfonds dat bij jou past.
  3. Je stort geld op je nieuwe rekening.
  4. Je plaatst de aankooporder voor het fonds online. Je kunt je belegging opbouwen door te gaan maandbeleggen
  5. Regelmatig kijk je of de waarde van je belegging zich volgens verwachting ontwikkelt. Daarvoor maak je gebruik van de ASN Doelplanner die is gekoppeld aan ASN Doelbeleggen.
  6. Je kunt je belegging altijd zonder kosten verkopen.

Open EEN rekening ASN Doelbeleggen

Heb je al een rekening ASN Optimaalbeleggen of ASN Beleggen Zakelijk?

Je kunt direct inleggen in het ASN Duurzame Mixfonds van je keuze. Maar dan beschik je niet over de ASN Doelplanner. Deze geeft je inzicht in risico en rendement en signaleert het als de waardeontwikkeling van je belegging achterblijft. Dat kan alleen met ASN Doelbeleggen.


De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. is de beheerder van de ASN Duurzame Mixfondsen. De AIF-beheerder van deze fondsen is ACTIAM N.V. (ACTIAM). ACTIAM en de ASN Duurzame Mixfondsen zijn opgenomen in het register van de AFM. Het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) zijn beschikbaar via www.asnbank.nl. Lees de EBi voordat je besluit een beleggingsfonds te kopen. Dit klantenmagazine mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.

Terug naar top    

  

Ook in deze editie:

Kortingsactie betalen
ook in deze editie - foto 1 COPY
Klantvoordeel
Ook in deze editie - rechts actie
Afscheid van Ewoud
Ook in deze editie - link interview
Kraamkamer voor zeeleven
Ook in deze editie - foto 4

Je wilt meer uit je geld halen en bent bereid daarvoor risico te lopen. Dus je overweegt te gaan beleggen. Maar je wilt ook grip op het risico van je beleggingen. Hoe krijg je die? En hoe kies je een fonds dat past bij het risico dat je accepteert? Daar gaan wij je bij helpen.

8/14
Loading ...