rand_1397
Dromen

Een ondernemer uit de ASN Bank-community Voor de Wereld van Morgen droomt hardop. Dit keer 

Matthijs Westerwoudt van ptthee,

winnaar van de ASN Bank Wereldprijs. Ptthee maakt kruidenthee van de inheemse kruiden die op de akkers van Nederlandse boeren zijn ingezaaid.

Lees verder 


‘Over vijf jaar werken we samen met minimaal vijfhonderd boeren, dat is onze droom. Of beter nog: het is ons doel een serieus theemerk in Nederland te worden, met thee die voor 100 procent uit lokale kruiden bestaat. Voor de landbouw dromen we van meer diversiteit. De samenwerking met de boeren en de resultaten die zij na korte duur al ervaren op hun land, geven hoop. Ze zien meer insecten, zoals bijen die hard nodig zijn voor de bestuiving van gewassen. We hopen op een sneeuwbaleffect: dat steeds meer boeren hun grasveld met kruiden gaan verrijken. Het zou toch prachtig zijn als bijvoorbeeld 80 procent van de boeren de vergoeding die wij geven voor de kruiden gebruiken om te zaaien en de grond verder te verrijken? We werken nu vooral samen met biologische boeren, met als belangrijk voordeel dat zij geen landbouwgif spuiten. Zo krijgen de kruiden kans om te groeien. Maar ook de meer doorsneeboeren willen we om krijgen. Dankzij het winnen van de ASN Bank Wereldprijs kunnen we onze onderneming professionaliseren en krijgen we veel publiciteit, waardoor steeds meer boeren naar ons toe komen om mee te werken. Zo kunnen we samen groeien. De eerstkomende vijf jaar ligt onze focus op deze kruidenthee. Maar we denken alvast na over andere producten, zoals thee van zeewier. We werken al samen met SOOP voor kruiden in zeepproducten. Maar je kunt van die kruiden ook olie persen. En onze droom gaat verder: soorten die lekker zijn voor in thee afnemen uit voedselbossen. Of dat we bij een aantal boeren notenbomen planten en daarvan onze eigen pindakaas maken. Zo zien we mogelijkheden om veranderingen in gang te zetten, om als klein theemerk samen met ons netwerk van boeren dit soort ontwikkelingen aan te jagen. Al langere tijd droomde ik van ondernemen én actief bijdragen aan herstel. Mooi dat met ptthee die droom nu uitkomt.’

 

Maak kennis met ptthee en ontvang 20% korting op een theepakket ptthee.nl/asnbank (code ASNTHEE) 

Naar boven 

Logo voordewereldvanmorgen

Een ondernemer uit de community Voor de Wereld van Morgen droomt hardop. Dit keer Matthijs Westerwoudt van ptthee, winnaar ASN Bank Wereldprijs. ptthee maakt kruidenthee van de inheemse kruiden die op de akkers van Nederlandse boeren zijn ingezaaid.

5/15
Loading ...