Column - leon

gastcolumn Zarayda Groenhart

Uit de kast

Kortgeleden kreeg ik een mail die me een brok in mijn keel gaf. Een creatieve ondernemer had interesse in mijn VideoBusinessSchool, maar durfde zich niet aan te melden. Waarom niet, vroeg ik haar. Haar reactie raakte me recht in mijn ziel. ‘Dromen zijn alleen voor mensen met geld.’

Lees verder 


D e ondernemer vertelde dat ze gebukt gaat onder schulden en daarom niet durfde te dromen over vrijheid, haar business en een beter leven. Gelukkig konden mijn team en ik deze briefschrijver gratis een goede training aanbieden om haar verder te helpen.

 

En toch zat ze de hele week in mijn hoofd. Ik vond het zo moedig dat ze haar verhaal met ons durfde te delen. Ik ken de strijd van geldstress van dichtbij. Mensen van wie ik veel hou, heb ik gebukt zien gaan onder financiële stress. Gezien hoe ze opgeslokt werden door die zwarte wolk die 24 uur per dag boven hun hoofd hing. Daarom vind ik het zo’n onzin als mensen zeggen dat geld niet belangrijk is. Bij deze kom ik graag uit de kast: hai, ik ben Zarayda, vrouw van 37, succesvol ondernemer, liefdevolle moeder en ik vind geld belangrijk. Een gezonde relatie met geld en leren hoe geld werkt zijn belangrijke skills die je moet ontwikkelen. Het is essentieel voor je gevoel van vrijheid én voor je gezondheid.

 

In Nederland hebben meer dan 3 miljoen mensen problematische schulden, het is een van de grootste bronnen van stress. Die stress creëert problemen op je werk, je creativiteit gaat op slot. En het heeft effect op je relatie: een op de drie koppels die uit elkaar gaan, doet dat vanwege financiële problemen. Google de cijfers en kom tot de conclusie: geld doet ertoe. Maakt het gelukkig? Nee, dat doet het niet. Zie het als een tool. Grote barrières blijken piepkleine drempeltjes als er financiële rust en ruimte is. Met geld kun je investeren in verandering, verbetering en duurzaamheid. Geld geeft ruimte en in sommige gevallen rust. Dat is wat je nodig hebt om je vrij te kunnen voelen. Of je nu droomt van een leven zonder schulden, van de vrijheid om te doen waar je blij van wordt, om bij te dragen, om in rust te leven, of van een dikke zak geld om de wereld mooier en groener te maken? Het maakt niet uit. Dromen zijn niet alleen voor mensen met geld. Juist niet. Als we daar eerlijker over durven zijn, is the sky the limit.

Naar boven 

Gastcolumn Zarayda Groenhart

14/15
Loading ...