kort & goed


Bijna 4 miljoen euro naar kinderprojecten

Met een rekening ASN Jeugdsparen voor je (klein)kind help je kinderen in armoede, zonder dat het je iets extra’s kost. Want namens ASN Jeugdspaarders doneren wij geld aan kinderprojecten. In totaal al bijna 4 miljoen euro sinds de start van de rekening in 2002. Momenteel gaat het om twee projecten. In Nederland zet Nationaal Fonds Kinderhulp zich in voor kwetsbare kinderen. Met onze donatie betaalt het fonds de kamerinrichting en opleiding voor kinderen die daar zelf geen geld voor hebben. In de Democratische Republiek Congo en andere conflictgebieden biedt War Child kinderen bescherming, onderwijs en psychosociale hulp. Met specialistische hulp bouwt War Child spelenderwijs aan een vreedzame toekomst. Meer lezen: asnbank.nl/jeugdsparen.


Kort & goed - noordzeeKort & goed

Stop de plastic soep!

Er komt veel plastic in de natuur terecht. Dat veroorzaakt nu al grote milieuproblemen. En als er niets verandert, wordt het steeds erger. Wij vinden dat dit moet stoppen: we willen dat er geen plastic meer terechtkomt in de natuur en in de zee, en dat de plastic soep wordt opgeruimd. Het plastic dat we in Europa gebruiken, bestaat vooral uit verpakkingen. Daarom willen we dat bedrijven die plastic verpakkingen maken en gebruiken, overstappen op minder vervuilende alternatieven. Of dat zij plastic gebruiken dat goed te recyclen is. Dit staat in ons nieuwe plasticbeleid. Lees meer op asnbank.nl/duurzaamheidsbeleid.

 


ASN Bank bij Statiegeldalliantie

Van de miljoenen flesjes en blikjes die jaarlijks over de toonbank gaan, belandt een aanzienlijk deel náást de vuilnisbak. Ze vormen zo’n 40 procent van het zwerfafval. Statiegeld op kleine flessen en blikjes kan de hoeveelheid zwerfafval fors verminderen, vindt de Statiegeldalliantie. Al meer dan achthonderd Belgische en Nederlandse organisaties, verenigingen, lokale overheden en bedrijven sloten zich aan bij de alliantie. Ook ASN Bank. Want voor een mooie, schonere wereld willen we afval en vervuiling voorkomen en terugdringen. Meer informatie: statiegeldalliantie.org.

 


De Volksbank is de duurzaamste

De Eerlijke Bankwijzer beoordeelt elke twee jaar hoe duurzaam het investeringsbeleid van de zeven belangrijkste Nederlandse banken is. Eind vorig jaar verschenen de resultaten van het nieuwste onderzoek. Daarin scoort de Volksbank, waarvan ASN Bank deel uitmaakt, gemiddeld als beste. Het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank geldt sinds 2017 voor de gehele Volksbank. Dus ook voor de andere merken van de Volksbank: BLG Wonen, RegioBank en SNS. Daarom beoordeelde de Eerlijke Bankwijzer nu voor het eerst de Volksbank als geheel. Met een resultaat waar we trots op zijn! Bekijk de scores op eerlijkebankwijzer.nl.

 


Maak kennis met Genoeg

Genoeg is een onafhankelijk tijdschrift en internetplatform voor iedereen die meer wil doen met minder. Je leest er hoe je gelukkig kunt zijn met genoeg, met veel aandacht voor praktische zaken. Maak nu voordelig kennis met Genoeg: je ontvangt twee nummers van het tijdschrift voor 6,50 euro (normale prijs: 12,95 euro). Na deze twee nummers stopt de toezending automatisch. Interesse?

Bestel met actiecode GOEDGELD op tinyurl.com/proefGenoeg.

Meer info: www.genoeg.nl.


Somnox de Slaaprobot te koop in Aupingwinkel

In 2017 wonnen de jonge techneuten van Somnox de ASN Bank Wereldprijs met hun oplossing voor slapeloosheid. Het team van Somnox heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan hun slaaprobot in de vorm van een zacht kussen. Somnox helpt je ontspannen en sneller in slaap te vallen. Vanaf april ligt Somnox in de winkel voor 549 euro. Goed nieuws: je kunt hem ook dertig nachten uitproberen!

Kort & goed_1355

Open: Rebelz op de Binckhorst

In de zomer van 2018 steunden we de crowdfundingcampagne van Rebelz op de Binckhorst. En met succes: 201 investeerders geloofden in dit sociale horecaconcept en brachten 150.000 euro bij elkaar. Dankzij dit bedrag opende Rebelz eind januari de deuren van de nieuwe vestiging in Den Haag: Rebelz op de Binckhorst. Daar worden ex-gedetineerde vrouwen opgeleid om in de horeca aan de slag te kunnen. De gerechten op de menukaart van Rebelz zijn volgens trotse ondernemer Karin: ‘Betaalbaar, laagdrempelig én heerlijk!’

Kort & goed - vdwvm

‘Het Zero Waste Project’ slaat aan

In de vorige editie van Goedgeld vertelden zussen Jessie & Nicky Kroon over hun zero waste lifestyle en hun boek Het Zero Waste Project: een leuker leven met minder plastic. Hun plastic-vrije boodschap slaat aan! Het boek, dat mede mogelijk is gemaakt door ASN Bank, is al toe aan zijn derde druk. Je vindt het in de (online) boekhandel voor 20,99 euro.

 


Wist je dat…

… de jaarlijkse Wereld Water Dag op  22 maart  het thema heeft: Laat niemand achter?


.… je die dag 45 kilometer rivier kunt helpen schoonmaken? Zie wereldwaterdag.nl


…ruim 98 procent van je waterverbruik zit in producten die je koopt?


…je daardoor 80 procent van je water verbruikt in het buitenland, waar water vaak schaars is?


…Nederland een van de  beste waterleidingnetten ter wereld heeft?


Kort & goed: korte nieuwsberichten voor klanten van ASN Bank.

3/13
Loading ...