kort & goed


asnbank.nl: beste financiële website 2017

Hartelijk dank aan iedereen die gestemd heeft op onze nieuwe website! Want we mogen asnbank.nl de beste financiële website van het jaar 2017 noemen. De Website van het Jaar Verkiezing is de jaarlijkse publieksstemming waar de beste en de populairste sites worden gekozen. Op www.websitevanhetjaar.nl werden in totaal ruim 655.810 stemmen uitgebracht in 24 categorieën. Wij wonnen de publieksprijs voor Beste Website van het Jaar 2017 in de categorie banken en beleggen. In deze categorie wonnen we ook de derde prijs voor de populairste website.


Kort & goed_website van het jaar


Op de bres voor wet tegen kinderarbeid

Wij vinden dat kinderen niet moeten werken, maar het recht hebben om kind te zijn en scholing te krijgen. Daarom steunen we het wetsvoorstel Zorgplicht Kinderarbeid. Dit geeft bedrijven in Nederland een zorgplicht om te voorkomen dat ze goederen en diensten leveren die met kinderarbeid tot stand zijn gekomen. 22 bedrijven, waaronder ASN Bank, lieten in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer weten dat zij dit voorstel steunen.

Kort & goed Op de bres voor wet tegen kinderarbeid

Kort & goed_huisstijllijn

Wist je dat…

...onze klantenservice vorig jaar zo’n 278.000 telefoontjes en 110.000 mails beantwoordde?


...we in 2017 namens ASN Jeugdspaarders 426.000 euro schonken aan kinderprojecten?


...Stichting Jalihal met een gift van ASN Foundation 1 miljoen bomen gaat planten in het Sangli-district (India)?


...de documentaire A Plastic Ocean de ASN Awareness Award won tijdens het Wildlife Film Festival 2017?


...ASN-spaarders samen jaarlijks 382 miljoen kilo CO2 besparen, vergeleken met spaarders bij een gemiddelde Nederlandse bank? Dat staat gelijk aan jaarlijks 2.112 miljoen kilometer autorijden, 54 miljoen kilo varkensvlees eten of  121 miljoen bomen laten groeien.Kort & goed_ of je wortel lust

Of je wortel lust!

Een vegetariër die geen groente lust toch gezond laten eten. Dat was de uitdaging voor Koen, die zijn beste vriendin Valerie aan betere eetgewoonten wilde helpen. Hij bedacht de Knakwortel, een gemarineerde wortel op een hotdogbroodje. Het broodje, de wortel en de toppings zijn 100% plantaardig. Dit voorjaar liggen ze in de supermarkt. Benieuwd naar hun avontuur? Volg ze op @knakwortel!


Grote donatie aan kinderprojecten

Namens ASN Jeugdspaarders – maar zonder dat het hun iets kost – doneren we geld aan kinderprojecten. De donatie over 2017 is uitgekomen op ruim 426.000 euro. Deze donatie gaat naar kinderprojecten van Cordaid in Afrika. En naar projecten van Nationaal Fonds Kinderhulp, dat kinderen helpt die in Nederland aan de zijlijn staan. In totaal hebben we sinds de start van ASN Jeugdsparen in 2002 3,68 miljoen euro gedoneerd aan kinderprojecten. Daarmee hielpen we heel veel kinderen aan goed onderwijs en een betere kans op een mooie toekomst.

Kort & goed Grote donatie aan kinderprojecten

Nieuwe partners voor een duurzame wereld

Samen sta je sterk, ook als het gaat om bouwen aan een duurzame wereld. Onlangs hebben we nieuwe partners gekozen waarmee we mooie projecten willen uitvoeren, zoals Fair Wear Foundation, Stichting De Noordzee en WakaWaka Foundation. Daarnaast blijven we samenwerken met Natuur & Milieu, Urgenda, Amnesty International en WarChild. De samenwerking is gekoppeld aan de rekening ASN Ideaalsparen en de ASN Creditcard. In deze editie van Goedgeld stellen we Fair Wear Foundation aan je voor.Ruim 20 miljoen euro voor groene energie

Kort & goed maart2018 green for growth fund

ASN Bank heeft voor 25 miljoen dollar (ruim 21 miljoen euro) obligaties gekocht van het Green for Growth Fund. Dit fonds investeert in energiebesparing en duurzame energie, en daarmee in vermindering van de CO2-uitstoot. Het Green for Growth Fund is actief in negentien landen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.


Voor de Wereld van Morgen nu ook op Instagram

Voor de Wereld van Morgen is het online platform van ASN Bank. We helpen (startende) duurzame ondernemers verder. En we brengen je de tofste innovaties, startups en ideeën voor een betere wereld. Volg ons ook op Instagram: @vdwvm!

Kort & goed INstagram

Terug naar boven 


Kort en goed: korte nieuwsberichten voor klanten van ASN Bank.

4/13
Loading ...