afbeelding foodspecial (reponsive versie)
afbeelding foodspecial (witte versie in reponsive)

Verander de wereld, begin op je bord  

De voedselproductie is een industrie met een enorme voetafdruk. We zijn gewend geraakt aan veel en vers. Met bio-industrie, overbevissing, monocultuur, overproductie en verspilling tot gevolg. En een blijvende toename van watergebruik en CO2-uitstoot. Het is duidelijk: de voedingsketen moet veranderen.  Wat kun jij zelf doen?
Goedgeld geeft tips.

Verander de wereld, begin op je bord_961
Verander de wereld, begin op je bord_967

In Nederland gooien we per persoon gemiddeld jaarlijks  47 kilo  eten weg

 

 65  warme maaltijden per persoon

 

 10 miljoen  boterhammen per dag.

Volgens andere schattingen verdwijnt jaarlijks gemiddeld   2,2 miljoen  ton groente, fruit en brood in de vuilnisbak, zo'n 

 55.000  vrachtwagens vol.

 

Eten weggooien kost ons
 € 2,5 miljard  
(bron: Natuur en Milieu)


Lees meer

Verander de wereld, begin op je bord_962
Verander de wereld, begin op je bord_972

tips tegen verspilling

dit kun je zelf doen  

Voedselvoetafdruk

Hoe kun je jouw voetafdruk verkleinen?  

Hoeveel water eet jij?

hoeveel water kost de productie van ons eten?  

De voedselproductie is een industrie met een enorme voetafdruk. We zijn gewend geraakt aan veel en vers. Met bio-industrie, overbevissing, monocultuur, overproductie en verspilling tot gevolg. En een blijvende toename van watergebruik en CO2-uitstoot. Het is duidelijk: de voedingsketen moet veranderen.

11/18
Loading ...