Ketchup kan zorgen voor minder verspilling van voedsel en energie én voor een beter leven voor Afrikaanse boeren. Dat bewijst The Ketchup Project. Het verkocht al ruim tienduizend liter ketchup van Keniaanse tomaten in Nederland. Kopers staan in de rij en komen zelfs op een wachtlijst. Een succesrecept met zeven ingrediënten.
Over de
initiatiefnemers
1 Vaker oogsten
2 Zongedroogd, langer houdbaar
3 Duurzaam transporteren
4 Meer inkomsten voor de boeren
5 Steun uit Nederland
6 Ambachtelijk jasje
7 Op naar schaalvergroting
The Ketchup Project is een initiatief van vier jonge Nederlandse ondernemers. Ze zagen dat veertig procent van de tomatenoogst in Kenia standaard werd weggegooid. Dat moet anders vonden ze. Ze besloten er op kleine schaal iets aan te doen. Een van de initiatiefnemers is Anne Janssens (ook bekend van windmolenonderneming de Windcentrale). Zij reisde naar Zuid-Kenia, sprak met de boeren en stelde samen met hen een businessplan op.
Meer informatie over kopen en proeven
We zien dat je een verouderde browser hebt. Eentje die niet goed om kan gaan met HTML5.
Dit magazine is gemaakt met Magzmaker, het online magazine cms, dat gebruik maakt van moderne technieken gebaseerd op HTML5. We hopen we dat je de laatste versie van Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox kunt installeren. Dat zijn browsers waarmee je dit magazine probleemloos kunt bekijken.
Download de laatste versie van Internet Explorer hier.
Download de laatste versie van Firefox hier.
Download de laatste versie van Chrome hier.