kort & goed


Kort & goed klantvriendelijkste bank

Klantvriendelijkste bank

ASN Bank biedt de beste klant­ervaring in de financiële sector. Dat staat in de Customer Experience Excellence Analysis 2018. KPMG peilde voor dit onderzoek de mening van ruim vijfduizend Nederlandse consumenten over ruim tweehonderd merken in tien branches. Over alle branches genomen staan we op de vierde plek in de top-200. En daar zijn we trots op!


IBAN-naamcheck

Vanaf nu checkt ASN Mobiel Bankieren bij elke overboeking of het IBAN-nummer en de naam van de rekeninghouder met elkaar overeenkomen. Klopt het niet, dan krijg je een melding. Deze check wordt later dit jaar ook bij ASN Online Bankieren ingevoerd. Zo verbeteren we onze dienstverlening verder.

Kort & goed iban check


Kort & goed_creditcard zakelijk

Creditcard Zakelijk

ASN Bank introduceert een creditcard voor zakelijk gebruik voor zelfstandig ondernemers (zzp'ers). De pvc-vrije kaart kost 33 euro per jaar*. Voor iedere zakelijke credicard doneert ASN Bank jaarlijks een bedrag aan duurzame projecten van de maatschappelijke partners waar zij mee samenwerkt. Met deze creditcard breidt de bank het aanbod voor klein-zakelijke klanten uit. Zij kunnen al betalen, sparen en beleggen.

* Onder voorbehoud van prijsstijgingen. Zie de voorwaarden op asnbank.nl/zakelijk.


Schoonheidsregels schrappen

Zo’n 10 procent van alle groenten en fruit wordt verspild omdat het niet voldoet aan de schoonheidsregels. Kromkommer (zie ook Goed gesprek) doet samen met 43 andere organisaties, waaronder ASN Bank, een oproep aan de politiek en supermarkten voor een nieuwe definitie van kwaliteit om verspilling tegen te gaan. Nu bepalen Europese handelsnormen hoe groenten en fruit eruit moeten zien. Bovendien hebben supermarkten aanvullende kwaliteitseisen over maat, vorm, glans en andere uiterlijke kenmerken.
Meer informatie: kromkommer.com/to-maatschappij.

Kort & goed_959

Schoner wassen

Dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne in 2017, in samenwerking met ASN Bank en Voor de Wereld van Morgen, konden de makers van Seepje hun assortiment van duurzame schoonmaakmiddelen uitbreiden met afwasmiddel. De basis van de schoonmaakmiddelen van Seepje zijn de schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht uit Nepal. Zodra de schil van deze vrucht in aanraking komt met water, maakt ‘ie een natuurlijke vorm van zeep aan.
Koop je Seepje, dan steun je goede werk- en leefomstandigheden in Nepal. Aan het productieproces in Nederland werken medewerkers van Siza, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Goedgeld-lezers kunnen tot 31 juli met korting een compleet Seepje-schoonmaakpakket bestellen; de bezorging is gratis.


Korting op Seepje


Kort & goed seepje

ASN Jeugdsparen steunt Afrikaans onderwijsproject

Ook in 2018 steunt ASN Bank namens ASN Jeugdspaarders het onderwijsproject van Cordaid in het noordwesten van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Het project moet ervoor zorgen dat meer kinderen naar school gaan en hun school afmaken. Cordaid werkt hierin samen met het ministerie van Onderwijs, de lokale onderwijsinspectie, leraren en ouders. De Centraal-Afrikaanse Republiek, een van de armste landen ter wereld, wordt geteisterd door burgeroorlogen. De overheid zet zich in om het land te herstellen, maar er is veel te weinig geld voor onderwijs. Kinderen volgen lessen in vervallen schooltjes met te weinig sanitaire voorzieningen. In 2017 doneerde ASN Bank ruim 210.000 euro aan Cordaid, zonder dat het de klanten iets extra’s kostte.

Kort & goed Op de bres voor wet tegen kinderarbeid

Kort & goed_huisstijllijn

Wist je dat…

134 vrijwilligers zich aanmeldden bij de Pollinators naar aanleiding van het interview met Tom van de Beek in Goedgeld maart?


.… alleen al in Nederland producenten, verwerkers, horeca en supermarkten jaarlijks voor 2,5 miljard euro aan voedsel weggooien?


…wij daar allemaal net zo hard aan meedoen, met per persoon gemiddeld zo’n 47 kilo verspild voedsel per jaar?


…het niet lang meer duurt voordat een hamburger van kweekvlees die vijf jaar geleden nog 200.000 euro kostte, tegen supermarktprijzen op ons bord ligt?ASN Bank in 2017

Kort & goed_1009
Kort & goed_ASN Bank in 2017 -2

Kort & goed_ASN Bank in 2017 -3
Kort & goed_ASN Bank in 2017 -4
Kort & goed_ASN Bank in 2017 -5

Op verslag.asnbank.nl lees je waarvoor ASN Bank zich in 2017 heeft ingezet en welke resultaten we hebben behaald.


Lenen om je huis te verduurzamen? Maak haast!

Het Nationaal Energiebespaarfonds schat in dat het nog één jaar leningen kan verstrekken voor financiering van energiebesparende maatregelen in huis. Vier jaar geleden stopten rijksoverheid, Rabobank en ASN Bank samen 300 miljoen euro in de pot voor energiebesparende maatregelen. Daarvan is in de afgelopen jaren meer dan de helft (ruim 151 miljoen euro) verstrekt. Huizenbezitters en VvE’s die hun woning(en) willen verduurzamen, kunnen een beroep doen op het fonds. In totaal zijn er met die leningen 13.132 woningen en 71 VvE´s met 2.755 huizen verduurzaamd. Rotterdam is koploper met 268 leningen, gevolgd door Apeldoorn (238) en Almere (199). Populaire maatregelen om huizen te verduurzamen zijn hoogrendementsbeglazing, zonnepanelen, energiezuinige deuren, gevelisolatie en dakisolatie. Belangstelling? Kijk op energiebespaarlening.nl.

Lenen om je huis te verduurzamen


Terug naar boven 

Kort en goed: korte nieuwsberichten voor klanten van ASN Bank.

17/18
Loading ...