kort & goed


Bankzaken en vakantie

De zomervakantie komt eraan! Voordat je gaat genieten van een welverdiende vakantie, helpen we je graag je bankzaken goed te regelen. Wist je bijvoorbeeld dat je met onze handige mobiele app je saldo checkt en bankzaken regelt? ASN Mobiel Bankieren is net zo veilig als ASN Online Bankieren via je desktop. Via de app schakel je ook het gebruik van je ASN Wereldpas buiten Europa in. Kijk op asnbank.nl voor nog meer handige tips.


Kort & goed: vakantieKort & goed: vakantie Ewoud

Directeur Ewoud Goudswaard neemt afscheid van ASN Bank

Na vijftien jaar neemt algemeen directeur Ewoud Goudswaard per 1 juli 2017 afscheid van ASN Bank. Ewoud kiest ervoor een nieuwe stap in zijn loopbaan te zetten. Onder zijn leiding groeide ASN Bank sterk. Zijn focus op duurzaam bankieren stelde ons in staat uit te groeien tot aanjager van duurzaamheid in de financiële sector en binnen de Volksbank. In het laatste nummer in 2017 van Goedgeld kun je een afscheidsinterview met Ewoud lezen.Kort en goed: klimaat neutraal

Tussenstand: ASN Bank al 71,1% klimaatneutraal

ASN Bank wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Daarvoor zetten we in 2016 weer een mooie stap: onze financieringen en beleggingen waren voor 71,1 procent klimaatneutraal, tegen 66,1 procent in 2015. In 2030 moet de CO2-uitstoot van onze beleggingen en financieringen volledig worden

gecompenseerd door beleggingen en financieringen die CO2-uitstoot verminderen of vermijden. Anders gezegd: als de CO2-winst gelijk is aan het CO2-verlies, hebben we ons klimaatdoel bereikt. Meer weten? Lees verder in ons jaarverslag of op de website.


De zon heeft
energie
voor
iedereen

De zon is de grootste bron van schone energie die er is. Laten we die benutten! Dankzij de samenwerking met onze partner Natuur & Milieu kan iedereen nu profiteren van zonne-energie. Ook als je een huis huurt of geen (geschikt) dak hebt om zonnepanelen op te leggen. Of als je niet genoeg geld hebt om panelen te kopen. Je kunt zonnepanelen huren, delen, kopen of overstappen op zonnestroom bij een energieleverancier. Voor de aanschaf van zonnepanelen op je eigen dak zijn er ook speciale leningen met gunstige voorwaarden. Zoek de zon op en ga naar slimwoner.nl/zonuniek.


10e ASN Bank Wereldprijs van start

In augustus gaat de ASN Bank Wereldprijs 2017 van start. Een mooie kans voor ondernemers met 

een slim idee voor een betere wereld! Je maakt kans op zowel coaching, training en publiciteit, als op een geldprijs. En dat heeft impact, zeggen Lotte en Francesca van CloudCuddle. Zij wonnen in 2016 met hun mobiele slaaptent voor fysiek en mentaal gehandicapte kinderen. Het prijzengeld gebruikten ze voor een tweede testronde van het prototype en de aanschaf van materiaal. Op 1 juni is CloudCuddle officieel gelanceerd. Lotte werd in maart uitgeroepen tot student-ondernemer van het jaar 2017. Hier vind je meer informatie.


Kort & goed_419

Wist je dat...

  • ASN Bank op Facebook al meer dan 50.000 likes heeft?
  • Je nu ook met je vingerafdruk kunt inloggen op onze mobiele app?
  • The Pollinators dit jaar 60.000 vierkante meter met bijvriendelijke planten willen inzaaien, mede in samenwerking met ASN Bank?
  • De ASN Klantenservice in 2016 ruim 286.000 telefoontjes en 110.000 mails heeft behandeld?
  • Het ASN Bos in enkele jaren is uitgegroeid tot 4 hectare?


Kort & goed juni 2017:

Eerlijk bakkie crowd-koffie

Begin mei startte via Voor de Wereld van Morgen de crowdfundingcampagne voor Moyee Coffee. Dit bedrijf laat koffiebonen branden in het land waar zij worden verbouwd. Zo wordt een nieuw stuk van de handelsketen eerlijk. Moyee Coffee haalde in recordtijd het benodigde bedrag op bij crowfunders.

ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang. Daarom helpen wij duurzame ondernemers te groeien, onder meer door hun crowdfundingscampagnes onder de aandacht te brengen. Daarbij werken we samen met crowdfundingplatform Oneplanetcrowd en adviesbureau Douw&Koren. De projecten waarin crowdfunders via Oneplanetcrowd kunnen investeren, voldoen aan onze duurzaamheidscriteria.
Kijk voor nieuwe projecten op www.voordewereldvanmorgen.nl.


Levend lab van Innofest

Festivals zijn tijdelijke minimaatschappijen, met uitdagingen op het gebied van afval, water, elektriciteit en voedsel. Ze zijn daarom een perfecte testomgeving voor prototypes en oplossingen, aldus Innofest. Deze organisatie zet festivals in als levende laboratoria. Voor de Wereld van Morgen werkt samen met Innofest. Het helpt ondernemers die via Innofest hun product hebben getest, met een volgende stap. En het beveelt nieuwe projecten bij Innofest aan. De samenwerking richt zich vooral op de programmalijn Afval = Waarde.
Terug naar top 

Kort & goed

3/14
Loading ...