Goednieuws logo COPY

Het platform dat jou inspireert om steeds duurzamer te worden

NIEUW vdwvm_2135
NIEUW vdwvm_2125

Even bijkomen van een dagje strand?

Ben je een strandganger zonder vaste badplaats? En vind je een duurzame levensstijl belangrijk? Er zijn steeds meer paviljoens met een duurzame aanpak. Ze zijn herkenbaar aan de Gouden Green Key certificering, een gedegen duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Voor de Wereld van Morgen ging op onderzoek uit.


SJOERD, NES/AMELAND 

Strandpaviljoen Sjoerd werd in 2020 uitgeroepen tot meest duurzame strandpaviljoen van Nederland en kan dus zeker niet ontbreken in dit lijstje. Sjoerd ligt op een prachtige locatie, midden in de natuur op het strand van Nes op Ameland. Juist om die natuur te behouden, worden er bij het paviljoen tal van duurzame oplossingen toegepast. De stroom wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak, plastic wordt zoveel mogelijk vermeden. Daarnaast gebruikt het strandpaviljoen waar mogelijk lokale (seizoens)producten, zoals lamsvlees van Amelandse lammeren en vis uit de Noordzee.

 


 

Club ZandCastricum

Club Zand vind je aan het strand van het Noord-Hollandse Castricum. Dit paviljoen maakt gebruikt van groene stroom en kookt volledig op inductie om gasverbruik te verminderen. Daarnaast doneert Club Zand voor iedere verkochte fles water én online reservering een bedrag aan The Plastic Soup Foundation. Op de menukaart vind je fairtrade en biologische producten en een rijk aanbod aan vegetarische en vegan gerechten.

 


 

Strandpaviljoen BuitenScheveningen  

De naam Buiten heeft mogelijk te maken met de rustige ligging in het noorden van Scheveningen. Op de menukaart vind je tal van duurzame producten, zoals biologisch brood en MSC-gecertificeerde vis. Ook het wijnassortiment is biologisch en alle koffie en thee op de kaart is biologisch én fairtrade.

 


 

Beachclub BirdsKijkduin

Beachclub Birds is gelegen op het rustige strand van Kijkduin, vlakbij Den Haag. Birds zet zich op allerlei manieren in voor een beter milieu, bijvoorbeeld door met lokale leveranciers te werken. Op de menukaart vind je lokale producten, zoals kroketten van de Haagse Croquetterij en biologisch brood van Lekker Brood Den Haag.

 


 

Pier 7Vlissingen  

Pier 7 ligt sinds 2018 tegenover de boulevard van Vlissingen. Na een jaar werd het uitgeroepen tot duurzaamste strandpaviljoen van Nederland. Voor de bouw van het paviljoen is FSC-gecertificeerd hout gebruikt, het paviljoen is volledig gasvrij en haalt zijn elektriciteit bij een groene stroomleverancier. Het strandpaviljoen heeft een lunch- en dinerkaart met een ruim aanbod aan vegan gerechten, zoals vegan hamburgers en vegan pasta bolognese.

Op Voor de Wereld van Morgen vind je meer duurzame inspiratie, bijvoorbeeld over reizen.


Nieuws over de wereld van morgen.

12/14
Loading ...