Goed nieuws

Stefanie Fernández van Leeuwen-Leenman

Nieuw gezicht in directie ASN Bank 

Stefanie Fernández van Leeuwen-Leenman is dit jaar gestart als directeur Klant en Dienstverlening bij ASN Bank. In deze rol gaat zij zich inspannen om ons duurzame productaanbod en het klantcontact verder te ontwikkelen. Arie Koornneef, directeur van ASN Bank, is blij met haar komst. ‘Samen met Stefanie bouwen we verder aan de groei van ASN Bank. Met meer duurzame proposities en een gidsfunctie voor klanten die duurzame keuzes maken.’ Voor haar komst naar Den Haag bekleedde Stefanie onder meer een interim-directiefunctie bij SNS Bank en een managersfunctie bij BLG Wonen, beide merken van de Volksbank. Stefanie heeft een sterke affiniteit met sociale thema’s als rechtvaardigheid, inclusiviteit en gelijkwaardigheid. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen.Goednieuws

Wie beschermt de natuur?

In opdracht van ASN Bank vroeg Motivaction aan circa 3.000 Nederlanders (18-80 jaar) hoe zij de natuur beleven, waar zij zich zorgen over maken en wie er verantwoordelijk is voor natuurbehoud- en herstel. De groep, die representatief is voor Nederland, gaf aan wekelijks zo’n 7 uur in de natuur door te brengen. Zorgen zijn er ook. Grote bedrijven (75%) en de overheid (72%) worden het meest verantwoordelijk gehouden voor maatregelen om de natuur te beschermen en te herstellen. Een ruime meerderheid vindt dat de overheid bedrijven die schade aan de natuur veroorzaken, harder moet aanpakken. Arie Koornneef (directeur ASN Bank) ziet daarnaast een rol voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen: ‘We kunnen stoppen met investeringen in de fossiele sector. En op grotere schaal de impact van investeringen op de biodiversiteit gaan meten.’
Lees meer op asnbank.nlBioplastic fantastic

ASN Bank leende 15 miljoen euro aan een Gronings bedrijf dat de eerste bioplasticfabriek van Europa gaat bouwen, Avantium uit Delfzijl. Het bedrijf ontwikkelde een techniek waarmee een speciaal soort suiker uit houtsnippers, gras en riet kan worden gehaald. Van deze suiker wordt vervolgens afbreekbaar bio-plastic gemaakt, PEF(polyethyleenfuranoaat). De nieuwe plasticsoort heeft drie grote voordelen: voor de productie hoeft geen olie te worden gebruikt, het is volledig recyclebaar en het laat minder zuurstof door waardoor frisdranken met koolzuur langer in het schap kunnen blijven staan. De fabriek opent in 2024 zijn deuren.

Avantium

Zuinig op je spullen en de wereld

Net als een bank doet een verzekeraar ook ‘iets’ met het geld van klanten. Een deel wordt gebruikt om schade mee te herstellen, een deel staat op een soort spaar­rekening voor toekomstige schades en het grootste deel wordt belegd. Hoe belegt een verzekeraar dat geld? Dit antwoord is niet altijd even duidelijk. Bij ASN Bank wel. De premies van onze duurzame verzekeringen worden geïnvesteerd aan de hand van onze strenge duurzaamheids­criteria. Je premies worden dus niet belegd in wapens, olie of Amerikaanse techreuzen. Daarnaast gaat een klein deel van de premie naar innovatieve projecten die de wereld een beetje mooier maken. Bijvoorbeeld naar een project met Naturalis. Samen zetten we ons in om onze leef­omgeving natuur­bestendiger te maken.

Goed Nieuws_2067

Brakman en Schouten in raad van advies


Inge Brakman en Werner Schouten zijn de nieuwe namen in de raad van advies van ASN Bank. Brakman lost Jan van der Kolk af die sinds 2014 de rol van voorzitter vervulde. Inge Brakman heeft ruime ervaring in de mediasector als belangenbehartiger in de journalistiek en toezichthouder van omroepen. Werner Schouten leidde twee jaar de Jonge Klimaatbeweging en is sinds 2021 presentator van BNR Koplopers. De raad van advies adviseert de directie van ASN Bank gevraagd en ongevraagd over haar beleid. Hierbij toetst de raad de invulling van de duurzame missie die is uitgewerkt in het duurzaamheidsbeleid.


Irene Brakman en Werner Schouten


Naar boven 

Goednieuws: korte nieuwsberichten voor klanten van ASN Bank

9/14
Loading ...