kort & goed


Kraamkamer voor vissen

Op zondag 4 november hebben Stichting De Noordzee en Natuur & Milieu de eerste kunstriffen in de Noordzee te water gelaten. Ook hebben ze oesterzaad uitgezet. Dat gebeurde in een windmolenpark op zee. De riffen en oesters dienen straks als voedsel, schuilplaats en kraamkamer voor vissen en andere zeedieren. Zo kan er ongestoord nieuw leven ontstaan en herstelt de natuur in de Noordzee. ASN Bank steunt dit project: De Rijke Noordzee. In de volgende uitgave van Goedgeld lees je er meer over.


Kort & goed - noordzee


Kort & goed

Amerikaanse bank neemt Nederlandse klimaataanpak over

De Amalgamated Bank is de grootste vakbondsbank in de Verenigde Staten. Deze bank heeft besloten de klimaatbelasting van haar investeringen te gaan meten en verminderen. Zij is geïnspireerd door de aanpak van het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF). Daarin hebben twaalf Nederlandse banken, verzekeraars, fondsbeheerders en pensioenuitvoerders zich verbonden om de CO2-impact van hun beleggingen en financieringen te meten. ASN Bank stond aan de basis van PCAF. We zijn er trots op dat een grote Amerikaanse bank ons voorbeeld volgt!

 


Cashcow Award voor ASN Bank

ASN Bank heeft de Cashcow Award gewonnen in de categorie Beste Aanbieder Duurzame Producten. Deze prijs van multimediabedrijf TRIPLE i laat zien dat ASN Bank volgens particuliere beleggers de beste duurzame producten aanbiedt. ‘We zijn heel blij dat ASN Bank deze Cashcow Award heeft gewonnen’, zegt Bas-Jan Blom, directeur ASN Beleggingsfondsen. ‘Het laat zien dat duurzaam beleggen zich de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld van uitzondering tot de nieuwe norm voor beleggers.’ We bedanken iedereen die op ons heeft gestemd!

 


De Volksbank wint duurzaamheidsprijs

De Volksbank, waar ASN Bank deel van uitmaakt, is de meest maatschappelijke grote onderneming van Nederland. Dat is de conclusie van een onderzoek van Management Scope. De Volksbank wint daarom de Management Scope Corporate Impact Award 2018. Zij krijgt de prijs dankzij de uitvoering van haar missie Bankieren met de menselijke maat. ‘Het zit in jullie haarvaten, in de strategie, in de bedrijfsvoering en jullie zijn er transparant over. Jullie zijn een terechte winnaar’, aldus de jury bij de uitreiking. Maurice Oostendorp, CEO van de Volksbank, nam de prijs in ontvangst.

 


Kort & goed_1294

Fair Capital Partners

ASN Vermogensbeheer is verzelfstandigd en gaat verder onder de naam Fair Capital Partners. Dit zet de diensten van ASN Vermogensbeheer voort: individueel vermogensbeheer voor particulieren en instellingen. Nieuw zijn diensten op het gebied van impactinvesting. ‘Er is behoefte aan een directe vorm van betrokkenheid bij het financieren van duurzame, innovatieve initiatieven’, aldus directeur Jan Willem Nieuwenhuys. Fair Capital Partners werkt samen met ASN Bank. ‘Het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank blijft het uitgangspunt van het vermogensbeheer’, zegt directeur Alexander Crommelin. ‘Maar als zelfstandig beheerder kunnen we nog meer service verlenen op het gebied van duurzaam beleggen.’
Heeft u een belegbaar vermogen van 250.000 euro of meer dat u op de lange termijn duurzaam wilt laten groeien? Kijk dan op Fair Capital Partners.


Wassen of weggooien?

Wist je dat een baby gemiddeld 260 kilo luierafval per jaar produceert? Wegwerpluiers bevatten houtpulp, plastic, synthetische korrels en chemische stoffen. Een duurzaam – en uiteindelijk goedkoper – alternatief zijn wasbare luiers. Gelukkig worden ze steeds populairder. Sjouke Liem, ondernemer uit onze community Voor de Wereld van Morgen, wil ouders verleiden om duurzame, wasbare luiers te gebruiken. Ze helpt bij de keuze via haar informatieplatform wasbareluierwereld.nl en haar vergelijkingssite wasbareluiersvergelijken.nl.


Ken jij de Knakwortel al?

Heb je hem geproefd op ons ACT. Festival? Het broodje Knakwortel verovert Nederland. Het is nu ook te koop bij 120 winkels van Albert Heijn. Oprichter Valerie Bos is met Knakwortel lid van onze community Voor de Wereld van Morgen. Zo krijgt ze steun bij de groei van haar onderneming. ‘De knakwortel is sous-vide gegaard en gemarineerd in een barbecue’, vertelt Valerie. ‘Je kunt hem zo in de pan bakken of op de barbecue leggen.’ Wij voorspellen dat deze vegetarische variant van de klassieke hotdog een groot succes gaat worden.


Kort & goedKort & goed - vdwvm

Veilig slapen in de bedtent

In 2016 won CloudCuddle de ASN Bank Wereldprijs met de mobiele slaaptent voor kinderen met een handicap. De mensen van CloudCuddle werken nu aan een CloudCuddle Senior om ouderen met dementie beter te laten slapen. Die hebben vaak last van een verstoord dag- en nachtritme. Ze kunnen soms ronddwalen en overschatten hun eigen mobiliteit. Daardoor neemt de kans toe dat ze uit bed vallen. De opblaasbare CloudCuddle-bedtent biedt hun een veilige slaapplek. CloudCuddle ontving dit najaar een investering van Blue Sparrows om verder te groeien.

 


Wist je dat…

… er begin 2018 ongeveer 3,3 miljoen huurwoningen en 4,3 miljoen koopwoningen in Nederland waren?


.… 3,3 miljoen woningen een definitief (‘afgemeld’) energielabel hebben?


…vrijstaande woningen het vaakst een definitief energielabel A hebben: bijna 19 procent?


…er een Meldpunt Energiealarm is voor huurders waar 78 procent van de melders aangaf dat hun huurwoning slecht geïsoleerd is?


Kort & goed: korte nieuwsberichten voor klanten van ASN Bank.

4/13
Loading ...