Met ASN Bank financier je duurzamer wonen

‘ASN Hypotheek past bij onze dienstverlening én ons klimaatbeleid’

Met de ASN Hypotheek en ASN Duurzaam Wonen financier je de verduurzaming van je huis. ASN-directeur Arie Koornneef legt uit waarom ASN Bank dit belangrijk vindt.

 


ASN Bank introduceert de ASN Hypotheek met een apart leningdeel voor verduurzaming: ASN Duurzaam Wonen. Daarmee willen we het verduurzamen van de woning voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar maken. ‘We hebben de ASN Hypotheek ontwikkeld om onze klanten te helpen’, zegt Arie Koornneef, directeur van ASN Bank. ‘Dat staat natuurlijk voorop. We krijgen veel vragen over duurzaam wonen, dus ook over hypotheken. Daar willen we graag een oplossing voor bieden. Niet alleen met een hypotheek, maar ook met een leningdeel dat verduurzaming van de woning mogelijk maakt. Want bij verduurzaming is het klimaat gebaat, maar vooral ook de klant.’

Klanten goed bedienen

Waarom introduceert ASN Bank de hypotheek nu, en niet eerder? Arie: ‘Het antwoord is eenvoudig. We willen onze klanten goed bedienen als het gaat om de financiering en verduurzaming van hun huis. Maar we konden nog niet de juiste hypotheekvorm bieden. Ook ontbrak een landelijk netwerk van deskundige adviseurs. Daar hebben we samen met onze collega’s van de Volksbank het afgelopen jaar heel hard aan gewerkt. De Volksbank wil klanten bieden wat ze echt nodig hebben. Daar hoort een hypotheek bij die verduurzaming van de woning mogelijk maakt.’
Hoe past de ASN Hypotheek in het klimaatbeleid van ASN Bank? ‘Nederland heeft in het Klimaatakkoord afgesproken om de uitstoot van broeikasgassen sterk terug te dringen. Onze huizen kunnen een onmisbare bijdrage leveren aan die terugdringing, want in onze woning gebruiken we veel energie. Wonen en aandacht voor het klimaat zijn dus actueler dan ooit. We bieden onze klanten nu de mogelijkheid concreet te handelen, ondersteund door ervaren adviseurs. Zo willen we verduurzaming van de woning voor woningeigenaren betaalbaar maken. Dat draagt bij aan het klimaatdoel van ASN Bank om in 2030 een positieve impact op het klimaat te hebben. Om dat doel te bereiken financieren we onder meer projecten voor duurzame energie en energiebesparende maatregelen van woningcorporaties. Maar natuurlijk willen we ook onze klanten helpen hun (nieuw gekochte) huis te verduurzamen. Juist eenvoudige maatregelen in minder energiezuinige woningen kunnen veel winst opleveren voor het klimaat.
Via de website Slimwoner.nl maken we, samen met Natuur & Milieu, mensen daarin wegwijs. Zo dragen we samen met onze klanten bij aan een duurzamere wereld.’

 

hypotheek-groenebank
Comfort en lagere lasten

Martijn Huijnen, werkzaam voor de ASN Beleggingsfondsen, verduurzaamde onlangs zijn nieuwe woning. ‘Wouter en ik kochten een tochtige bovenwoning uit 1912 in Den Haag. De gebrekkige staat was een uitdaging: we wilden zorgen dat ons huis van het gas af ging en comfortabel werd. Daarom hebben we de woning gerenoveerd en verduurzaamd. We hebben bijvoorbeeld alle buitenmuren binnenshuis van een voorzetwand voorzien en alle leidingen goed geïsoleerd. Er ging achttien kubieke meter isolatiedeken in het dak.’
Was het niet een hele investering? Martijn: ‘Stel dat je 1.000 euro uitgeeft om iedere maand een tientje te besparen. Dat is in dertig jaar tijd een besparing van 3.600 euro. Dat haal je er dus uit. De energierekening is gedaald van 190 euro tot 40 euro per maand. ’s Avonds zetten we de verwarming na een halfuur uit en we zitten er de rest van de avond warmpjes bij. En het fijne is dat we meteen schimmel, tocht en vocht zijn kwijtgeraakt. Dit is zoveel comfortabeler!’


Voordelen van verduurzaming voor jou

  • Lagere energielasten: je energierekening kan dalen. Elke maatregel heeft een eigen prijskaartje en een eigen besparing.
  • Meer wooncomfort: isolatie houdt ‘s winters de kou en ‘s zomers de warmte buiten. Isolatie kan ook zorgen voor minder vocht in huis en minder geluid van buiten.
  • De waarde van je woning stijgt: uit onderzoek in opdracht van Vereniging Eigen Huis blijkt dat een beter energielabel ertoe leidt dat de verkoopprijs van je huis stijgt.
Verduurzaam je huis met de ASN Hypotheek_1299

 

hypotheek-isolatierol

Lees meer over de ASN Hypotheek en ASN Duurzaam Wonen  


Kijk hoe jij je huis kunt verduurzamen

De Woningtest op Slimwoner.nl geeft je in vijf minuten een idee van hoe je je huis energiezuiniger kunt maken. En wat je daarmee ongeveer kunt besparen. Ook tips voor verduurzaming van je (huur)woning vind je op Slimwoner.nl.

Doe de woningtest op Slimwoner.NL


hypotheek-2901-slimwoner-
Let op!

Als je een lening afsluit voor energiebesparende maatregelen, is het goed om te weten dat er tijd nodig is om de investering en de eventuele kosten van de lening terug te verdienen. Het is verstandig om hier een realistische berekening van te maken. Informatie over de terugverdientijd van energiebesparende maatregelen kun je vinden op de site van Slimwoner.nl. De besparingen van de energiebesparende maatregelen kunnen tegenvallen. Het is goed om hier rekening mee te houden. Want de kosten voor de lening moeten in ieder geval worden betaald, ook wanneer de hoogte van de energiebesparing lager uitvalt dan verwacht.


Verduurzaam je huis met de ASN Hypotheek_1256

Naar boven 

 

Ook in deze editie:

Zero waste-zussen
ook in deze editie 1 - Goed gesprek
Nieuw: de ASN Hypotheek
Ook in deze editie -  2
Warm wintervoordeel
Ook in deze editie -3
Muziek verbindt mensen
Ook in deze editie - 4

Met de ASN Hypotheek en ASN Duurzaam Wonen financier je de verduurzaming van je huis. ASN-directeur Arie Koonneef legt uit waarom ASN Bank dit belangrijk vindt.

9/13
Loading ...