Auke de Vries
Dromen

Een ondernemer uit de ASN Bank-community Voor de Wereld van Morgen droomt hardop. Dit keer 

Auke de Vries, samen met Sander Wapperom bedenker van de HeatCycle

waarmee zij de warmte van huishoudelijk afvalwater terugwinnen. Met hun vinding wonnen zij de ASN Bank Wereldprijs 2020.

Lees verder 


‘Als technische studenten wisten Sander en ik: we willen ondernemen. Tijdens een aantal “avondsessies” zetten we al onze ideeën op een rij, daar zaten best al een paar redelijke tussen. Grootste gemene deler in al die ideeën was de warmtetransitie. We kwamen erop uit dat we de warmtetransitie wilden versnellen met een oplossing die gebruikmaakt van een warmtebron. Daarmee was ons bedrijf DeWarmte een feit. In de warmtetransitie speelt de kostenfactor een grote rol. Veel van die systemen zijn heel duur, dat belemmert mensen in het zetten van de volgende stap. Met de HeatCycle is het terugwinnen van warmte betaalbaar, is onze boodschap. Naast de relatief lage kosten, was het winnen van de Wereldprijs het laatste zetje voor onze vinding. Het betekende veel media-aandacht in dagbladen, op social media en op de radio. En vooral de nieuwsbrief van ASN Bank die naar klanten gaat, zorgde voor drukte. De volgende dagen stond de telefoon niet meer stil en stroomde onze mailbox vol, we hadden zo’n 70 gesprekken op een dag! Veel bellers bestelden een installatie, gelukkig maken we die niet alleen. Het warmte-terugwinsysteem produceren we samen met een Nederlands bedrijf, andere componenten van het HeatCycle-systeem kopen we in, zoals de boiler. Onze droom is de HeatCycle in de nabije toekomst uit te breiden met aanvullende modules, zodat onze klanten stap voor stap verder kunnen verduurzamen. Onze huidige oplossing gebruikt huishoudelijk afvalwater als bron. Voor nieuwe toepassingen willen we ook andere bronnen gebruiken, zoals lucht of zon via thermische panelen. Uiteindelijk is onze wens uit te groeien tot een duurzaam warmtebedrijf dat allerhande oplossingen biedt die de duurzame transitie versnellen, in de vorm van maatwerk. Let wel: onze droom is idealistisch, het is zeker niet onze bedoeling er miljonair mee te worden.’

 

dewarmte.nl

Naar boven 

Logo voordewereldvanmorgen

Een ondernemer uit de community Voor de Wereld van Morgen droomt hardop. Dit keer Auke de Vries. Samen met Sander Wapperom bedacht hij de HeatCycle, hiermee win je warmte van huishoudelijk afvalwater terug. Zij wonnen de ASN Bank Wereldprijs 2020.

2/13
Loading ...